menu
Word Lid
Vlaams Belang Gistel deelt soep uit ten voordele van Help ons Helpen

Het Vlaams Belang deelde vandaag soep uit op de markt in gistel in het kader van de nationale solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’. Voorbijgangers konden een vrijblijvende donatie doen voor het goede doel. “We vragen tegelijkertijd ook aandacht voor het falende Vlaams woonbeleid”, klinkt het bij de partij. “Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachtlijst die oploopt tot gemiddeld vier jaar! Dat moet anders.”

Met een warme kop soep vroeg het Vlaams Belang vandaag aandacht voor het goede doel. Wie wil kon ook een vrijblijvende donatie doen die integraal naar Help ons Helpen  gaat. “Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, zegt afdelingsvoorzitter Vanparys Michael. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie en bovendien het bewustzijn rond armoede vergroten.”

“Ook hier in Gistel zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.”

De partij wil ook specifiek het Vlaamse woonbeleid aan de kaak stellen. “De huidige Vlaamse regering-Jambon maakte een eigendom kopen voor de gewone Vlaming zo goed als onmogelijk”, zegt Vanparys. “Het afschaffen van de woonbonus, de invoering van de renovatieplicht en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt, doen de nood aan betaalbare huurwoningen fors toenemen. Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. De wachtlijst loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook hier in Gistel zijn er wachtlijsten en staan gezinnen in de kou.

Het Vlaams Belang pleit voor een “sterk sociaal woonbeleid dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt”. De partij lanceert daarom een aantal voorstellen. Zo willen de Vlaams-nationalisten onder meer werk maken van een crisisplan om snel meer sociale woningen te bouwen, automatisch huurpremies toekennen, verhoogde controles op fraude uitvoeren en de toegang tot vreemdelingen die niet al een aantal jaar hier wonen en werken beperken.ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF