menu
Word Lid
Vlaams Belang maakt topkandidaten bekend voor 2024: nieuwkomers in elke top drie

Het Vlaams Belang maakte zaterdag haar lijsttrekkers en topkandidaten bekend voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen volgend jaar. De partij trekt daarbij resoluut de kaart van vernieuwing. “In elke top drie schuiven we een nieuw talent naar voor”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het mag duidelijk zijn: het Vlaams Belang is klaar om de Vlamingen in 2024 het degelijke en rechtse beleid te geven dat ze verdienen.”

Zaterdag keurde de partijraad van het Vlaams Belang in Antwerpen de kandidaten definitief goed. “We gaan met een sterke ploeg naar de kiezer”, aldus Van Grieken. “Met heel wat nieuwe gezichten onder de kandidaten geven we ruimte voor nieuwe politieke beloften. Gecombineerd met de ervaring van onze al gekende Kamer- en Vlaams Parlementsleden spelen we een ijzersterke combinatie uit. Als de kiezer ons in 2024 de kans geeft, zijn we er klaar voor.”

West-Vlaanderen

De lijst voor het Vlaams Parlement in West-Vlaanderen wordt getrokken door Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse. De tweede plaats wordt er ingevuld door nieuwkomer Sarah T’Joens (32) uit Wervik. T’Joens heeft een bachelor in Toerisme en Recratiemanagement en is momenteel vertegenwoordiger in bouwmaterialen. Op de derde plaats prijkt Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin. Voor de Kamer zal Kamerlid Wouter Vermeersch opnieuw de West-Vlaamse lijst trekken. Kamerlid Dominiek Sneppe volgt op de tweede plaats. De derde plaats wordt opgenomen door Kristien Verbelen (41) uit Oostkamp. Verbelen is actief in de bouwsector en voorzitter van de lokale Vlaams Belang-afdeling in Oostkamp.

Europese lijst

De Europese lijst wordt getrokken door Europees Parlementslid Tom Vandendriessche. Op de tweede plaats staat Barbara Bonte (40) uit Sint-Martens-Latem. Bonte werd in 2014 al eens verkozen in het Vlaams Parlement, maar zette een stap opzij om zich volledig te kunnen focussen op haar gezin. Europees Parlementslid Gerolf Annemans sluit de top drie. Hij kondigde eerder al aan de Europese lijst niet meer te zullen trekken.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF